Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
fotbolls-em 2012

Bajrami: "Det gick för lätt"

3:07 min

Första 25 minuterna bjöd Sverige på fotboll av högsta klass. Sen hände något. Tempot sjönk och Island kom in i matchen. Emir Bajrami är ändå nöjd.

Den starka inledningen av matchen fick många svenska supportrar att börja drömma om en medalj i sommarens EM. Sverige spelade högklassig fotboll, med fint passningsspel.

I början gick det för lätt. 2-0 efter en kvart och efter det kunde vi gå på halvfart och ändå lyckas. Men i längden går det inte och Island kommer in i matchen då, säger Emir Bajrami till Radiosporten.

Om de första 25 minuterna var briljanta, var resten av matchen mer alldaglig. Bajrami är ändå nöjd med Sverige prestation.

Det kändes bra. I andra halvlek är det sisådär, men vi spelade upp oss och kunde gjort ett par mål till. Vi började sjukt bra, Zlatan var sjukt bra. Då får man nog känslan att det räcker med 80 procent. Men på den här nivån går inte det. När vi spelar på 100 procent har de ingen chans., säger han.

Bajrami, som byttes in i paus, hade själv en utmärkt chans att göra mål. Men han fick se sitt högerskott gå i ribban, efter en fin räddning av den isländske målvakten.

– Jag vet inte hur han hinner få upp handen, men det är bara att gratulera.

Kan ni spela den fina fotbollen som ni gör inledningsvis, i EM mot svårare motstånd?

– Det är en väldigt bra fråga. Mot Kroatien visar vi att vi kan spela bra fotboll med kortpassningsspel även mot bra motstånd. Visst kan vi göra det under EM, men det gäller att spela smart, säger Emir Bajrami.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista