Big Time Stanley Cup Final

Det är inte utan att det pirrar lite extra i magen nu när de ska börja spela i Finalen. Stora riktiga NBC sänder hela serien, folk som tidigare knappt bryr sig pratar hockey- Kings är inte längre ett lokalt lag -bara- nu är det hela USAs angelägenhet. Stackars Bob Miller som varit Kings kommentator i 39 år försöker hetsa upp sig över att göra korta snuttar före och efter matchen på den version av NBC vi som bor i Los Angeles tittar på, men lyckas väl så där... Nu ska ishockey visa upp sig när den är som bäst inför vanliga sportintresserade amerikaner. Ska bli kul att se vad tittarsiffrorna blir. Alla intervjuer före matchen har äntligen avslutats- Dustin Penner är ny favorit för att han är rolig- journalisterna gnällde på att Jonathan Quick INTE är det men Penner försvarade honom.. Journalisterna gnällde på att Quick satt med munkjacka och mumlade lite- Penner sa att han kanaliserade sin inre Eminem....

Alla driver med Coach Sutter som verkligen mumlar.. men han bryr sig inte.  Stora NHL har tagit över ackrediteringar, stora tunga journalistnamn flockas i omklädningsrummen.. det är final och det är annorlunda och större och ... pirrigt. Den som är mest van av alla är Brodeur han vet hur en slipsten ska dras.. och kanske framförallt... hur man lyfter en buckla. Gäller att inte lyfta för mycket med ryggen och komma ihåg att man har skridskor på sig. Tur för Gretsky att det inte blev Rangers som Kings får möta.. för vilka skulle han ha hållit på? Han har ju spelat för båda.

Nu vet han vilken bandwagon han ska hoppa på. Beckham laddar.. kul för honom med matcher som vinns av Los Angeles laget- Galaxy är jättedåliga..ju.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista