1 av 6
Afghanistans president Hamid Karzai ger en medalj till tae kwon do-stjärnan Nesar Ahmad Bahawi, som hoppas på OS-guld i London. Foto: Sveriges Radio.
2 av 6
Pojkar tränar i ett av många tae kwon do-gym i Afghanistan. Många av gymmen är primitiva och saknar duschar och andra faciliteter. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
3 av 6
Afghanske tae kwon do-stjärnan Rohulla Nikpai (t.h.) har tävlat flitigt internationellt och vann OS-brons i Peking 2008. Foto: WTF/Korea.
4 av 6
Rohulla Nikpai, bronsmedaljör i Peking 2008, är Afghanistans stora medaljhopp inför OS i London. Han är en av Asiens främsta tae kwon do-stjärnor. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
5 av 6
Afghanske tae kwon do-stjärnan Nesar Ahmad Bahawi säger att han kommer att slåss för OS-guld i London. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
6 av 6
Ett av många tae kwon do-gym i Kabul, som välkomnar både pojkar och flickor. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.

OS i London ger folket i Afghanistan hopp

5:39 min

Afghanistan - härjat av fattigdom och decennier av konflikt - skickar fyra idrottare till OS i London, däribland en 17-årig kvinnlig boxare.

Snart är det dags för OS i London som invigs i slutet av juli.

I den afghanska delegationen ingår en tae kwon do-stjärna som vann OS-brons i Peking.

Sveriges Radios korrespondent Nils Horner har träffat medlemmar av den afghanska OS-truppen, som säger att deras deltagande i London betyder mycket för Afghanistan och ger folket både en känsla av normalitet och hopp om fred.

Nils Horner
nils.horner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista