Från vänster: Scott Parker, Steven Gerrard, Gareth Barry och Frank Lampard. Foto: Scanpix. Montage: Sveriges Radio.
em 2012

Englandsspionen: "Jag tror det stör dem"

1:13 min

Sveriges Englandsbevakare Reine Almqvist menar att skadorna på Englands innermittfältare Gareth Barry och Frank Lampard hämmar Roy Hodgsons landslag i EM.

På kort tid har Englands EM-lag drabbats av två tunga avbräck. Både Manchester Citys Gareth Barry och Chelseas Frank Lampard missar mästerskapet i Polen och Ukraina på grund av skador.

Sveriges gruppmotståndare har dessutom, sedan tidigare, anfallsstjärnan Wayne Rooney avstängd i de två inledande gruppspelsmatcherna (mot Frankrike och Sverige).

Svenska landslagets Englandsbevakare, Helsingborgs tränare Reine Almqvist, menar att förlusten av Lampard och Barry är ett orosmoment för Roy Hodgsons landslag.

– Ja, jag tror att det stör en hel del för dem. Det är ju två spelare som har gjort det bra och har spelat en hel del landskamper, säger Almqvist till Radiosporten och tillägger:

– Konkurrensen på mitten och möjligheten att göra byten försämrar ju för dem.

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tror att Liverpools Steven Gerrard och Tottenhams Scott Parker kommer att start på det engelska innermittfältet i öppningsmatchen mot Frankrike 11 juni.

Hur Almqvist tror att Wayne Rooneys avstängning kommer att påverka England kan du höra i ljudklippet ovan.

Lasse Persson
lasse.persson@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista