fotbolls-em 2012

Skadorna kan gynna England

3:25 min

Frånvaron av skadade mittfältsduon Frank Lampard och Gareth Barry behöver inte vara negativt för England, tror Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

– Det är svårt att veta om tidigare givna spelare som Gareth Barry och Frank Lampard var spelare som Roy Hodgsons tänkt sig i sin startelva. Det är kanske inte så farligt att Barry och Lampard inte kan spela, säger Henriksson.

Vilka spelare tror du kommer att spela på det engelska innermittfältet i EM?

– Det är ganska givet - om de nu är friska - att lagkaptenen Steven Gerrard och Tottenhams Scott Parker spelar där. Nu blir det en enklare laguttagning för Roy Hodgson.

– Men om de blir skadade eller avstängda, då har inte England lika bra ersättare som man hade haft om Barry och Lampard funnits tillgängliga.

Kommer England spela annorlunda utan Barry och Lampard, eller spelar det ingen roll att de två är borta ur den aspekten?

– Nej, de kommer nog spela på samma sätt. Roy Hodgson har ju spelat på samma sätt sedan tiden i Halmstad på 1970-talet. Han spelar väldigt strikt 4-4-2.

– Vi kan nog vara helt säkra på att England kommer spela med ett rakt mittfält och sen då två anfallare på topp som gärna ska komplettera varandra.

– Nu ser det ut som att Andy Carrol och Ashley Young kommer att spela tillsammans när Wayne Rooney är avstängd.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista