Foto: AP Photo/Peter Dejong
tennis

Siste svensken ute ut Franska öppna

Robert Lindstedt är, tillsammans med sin dubbelpartner Horia Tecau, utslagen ur Franska öppna. Därmed är alla svenskar borta från turneringen.

Robert Lindstedt och rumänen Horia Tecau förlorade i fredagens andra omgång i herrdubbeln i Paris. Matchen mot Treat Conrad Huey/Dominic Inglot slutade 3-6, 4-6.

Lindstedt och Tecaus gick till semifinal i senaste grand slam-turneringen i Australien, och deras tidiga uttåg den här gången innebär att samtliga tennissvenskar nu försvunnit från Franska mästerskapen.

Positivt för Lindstedt är däremot att han är klar för spel i sommarens OS. Förmodligen i par med Johan Brunström.

– Lindstedt har haft en fantastisk grussäsong bakom sig och ett väldigt fint år. Jag förväntar mig att han och Brunström åker till OS. Jag tror att de har en bra chans att gå långt, det finns det bevis på, säger DC-kaptenen Thomas Enqvist till TT.

På damsidan släcktes OS-drömmen för Johanna Larsson efter det tidiga uttåget i Paris, medan Sofia Arvidsson får vänta till den 14 juni på ett besked från Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".