Foto Christine Olsson / SCANPIX
fotbolls-em 2012

Elmander tillbaka i träning

Johan Elmander är tillbaka i träning. I dag klev han ut på Råsundas gräsmatta tillsammans med de övriga landslagsspelarna - för första gången under EM-uppladdningen.

Förbundskapten Erik Hamrém ser ut att till slut få en skadefri EM-trupp att tillgå.

Frågetecken efter frågetecken rätas ut för det svenska landslaget. Lustigs ljumskar är under kontroll, likaså Martin Olssons och Anders Svenssons. Nu handlar det om att slipa formen.

I dag var samtliga spelare inblandade i träningen på Råsunda. Johan Elmander testade sin fot med löpövningar, till slut också med boll, och såg ut att må bra. Markus Rosenberg körde också individuella övningar för att spara på knät, som en säkerhetsåtgärd på grund av känningen efter Islandsmatchen.

För de övriga handlade det om diverse passnings-, inläggs- och spelövningar. Stämningen var avslappnad utan att för den delen övergå i flamsighet.

Trots kylan och spridda skurar hade ett par hundra supportrar sökt sig till stadion även i dag. Och precis som tidigare så är det störst jubel när lagkapten Ibrahimovic bjuder på en snygg fint, ett mål eller bara en blick upp mot läktaren.

På tisdag genrepar Sverige mot Serbien på Råsunda, innan avfärden mot Ukraina på onsdag.

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista