Foto: Matt Dunham/Scanpix
Fotbolls-EM 2012

England har den sämsta EM-tröjan

Sex nationer delar på topplaceringarna när det gäller den bästa EM-tröjan. Sämst tröja har England. Åtminstone enligt Göteborgs-Posten som har testat alla matchtröjor inför EM 2012.

Ett textillaboratorium har på uppdrag av Göteborgs-Posten testat samtliga EM-lags tröjor för att se hur kläderna andas, leder svett och håller vid tröjdragning och liknande. Sverige kommer på nionde plats i undersökningen med en tröja som visar sig vara lättast av alla att dra sönder. 

I topp kommer sex nationer som alla spelar i likadana tröjor. Grekland, Danmark, Ryssland, Spanien, Tyskland och Ukraina.

England har sämsta tröjan av EM-lagen enligt Swerea IVF som gjorde testet. Englands tröja andas sämst och får också lågt betyg i dragstyrka.

– Det handlar om små marginaler i dagens toppfotboll och sådana här detaljer kan bli avgörande i slutändan, säger förre toppspelaren Ralf Edström som kommenterat testet i tidningen.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".