Susanna Andrén. Foto: Björn Dalin/Sveriges Radio

Här är Susanna Andrén

Susanna Andrén kommer att vara reporter under EM och ska bevaka andra landslag än Sveriges. Bland annat England, Spanien och Italien.

1. Vad ser du mest fram emot under fotbolls-EM?

– Spanien-Italien i Gdansk den 10 juni, om jag ska välja en enskild händelse.

2. Vilka spelare blir extra intressanta att följa?

– Oftast blir ju den lirare mest intressant som en inte anar ska spela en stor roll. Men så här inför är jag nyfiken på Llorente i Spanien, Englands Terry (allt snack kring honom) liksom den unge polske stjärnmålvakten Wojciech Szczęsny och vad de kan tänkas göra för (och kring) sina landslag.

3. Vem blir EM:s skyttekung?

– Robin van Persie.

4. Vad tror du om Sverige?

– Det blir tufft att ta sig vidare från gruppen, men samtidigt är det svårt att värdera framför allt England och Ukraina. Kvartsfinal är ett väldigt bra resultat.

5. Vilket lag vinner EM och varför?

– Jag tror ändå att Tyskland klarar av pressen. Bayernspelarna är revanschsugna efter Champions League-missen.

6. Ditt bästa EM-minne?

– Jag skulle vilja säga hemma-EM men tyvärr minns jag inte mycket mer än skottens puss på poliskinden. Det är i alla fall mitt första EM-minne!

7. Varför ska man följa EM med Radiosporten?

– Därför att du kan höra oss varsomhelst – i bilen, via en liten bärbar radio, genom datorn eller mobilen; engagemanget och den kollektiva kunskapen hos reportrarna ger dig all information du behöver och våra referenter och experter kommer som vanligt att vara i högform.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista