Alex Norén. Foto: Matt Slocum/Scanpix.
golf

Titelhållaren Norén ut i drömboll i Masters

8:39 min

Två roliga saker för titelhållaren Alex Norén inför Masters på Bro Hof: Han är nu kvitt sina ryggproblem. Och han går ut ihop med stjärnorna Hanson och Westwood på onsdag.

Han vill att alla vi i omgivningen ska kalla honom Alex Norén. Ok, vi gör det, och ser fram emot hans start på onsdag som titelhållare på Bro Hof.

Där på den hyllade banan vid Mälaren mellan Enköping och Stockholm blixtrar det till på onsdag klockan 12.30 – när Norén går ut tillsammans med den andra svenska storstjärnan Peter Hanson och hela tävlingens favorit Lee Westwood, England.

Det är första gången i Europatourens historia som en tävling avgörs onsdag-lördag. Arrangörerna vill underlätta för Westwood, Norén, Hanson och övriga spelare som nästa vecka ska spela majortävlingen US Open som avgörs ända borta i San Francisco på USA:s västkust.

Alarmerande var det i torsdags när Alex Norén tvingades avbryta sitt tävlande i Wales redan efter en runda. Det var hans ryggproblem som hade återkommit.

– Jag hade spelat jättemycket golf innan, och var utmattad både fysiskt och psykiskt. Och jag hade haft ett virus, så jag hade inte kört riktig fys på länge.

Men nu berättar han att allt känns som det ska, eftersom han legat lågt med golfspelet i flera dagar.

Ifjol i Masters på Bro Hof ledde Norén med som mest tolv (12) slag, innan han senare vann till slut med sju (7) slags marginal.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka och få alla minnen från förra året. Nu vet jag att jag gjort det förut, och vet att jag kan göra det igen.

Men finns det då ingen press i år?

– Jo, jag känner absolut press, och slog inte alls som jag ville på rangen i morse. Men varför ska jag egentligen känna press?

Norén berättar i Radiosportens reportage också om sin andra stora passion, förutom golfen.

– Jag älskar bilar. Och den mest underbara väg jag vet är upp till golfbanan från själva staden Monte Carlo, där jag bor. Riktigt slingrig, inte så mycket trafik, underbar utsikt och med bra böj på vägen.

Bengt Skött, Bro Hof
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista