Utsikten från mitt hotellrum. Floden Dnepr finns där borta i dimman. Foto: Martin Hedberg/Sveriges Radio

Det regnar i Kiev - ett dåligt omen

På flyget ner till Kiev läste jag tidningen Offside. Där klagade Kim Källström på vädret under EM 2008. Det var så tråkigt med allt regn. Välkommen till Kiev Kim.

Efter en vår av dåligt väder i Sverige hoppades vi på sol och värme. Men, regnet bara öser ner vår andra dag i Ukrainas huvudstad.

Det påminner mycket om hur det var i Lugano sommaren 2008 där landslaget hade sin bas under EM-slutspelet. Grått, grått, grått och regn och så mer regn.

Så här säger Kim Källström i tidningen Offside om 2008: "Det regnade hela tiden också. Det var inte så att vi spelade sämre för att det regnade men det blev en speciell stämning".

Låter inte lovande.

Som om inte vädret var nog väcktes jag i morse av vad jag trodde var en konsert nedanför mitt hotellrum. Men det visade sig vara en stor demonstration kring frågan om ryska ska bli officiellt språk i Ukraina. Ni ser demonstrationståget i blått på bilden och hör lite av grannlåten i ljudklippet.

Kollegan Marhlo blev faktiskt intervjuad av ukrainsk tv under sin morgonjoggingrunda, om just demonstationen och hur den skulle kunna påverka EM-slutspelet. Det blev mycket "I don´t know" från Marhlos sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista