1 av 3
Fotbollslandslagets träningsplan utanför Kiev.
2 av 3
20120605 Fotbollslandslagets materialare Roger Jacobsson. Foto: Martin Hedberg/Sveriges Radio
3 av 3
Landslagets kartonger
inför fotbolls-em 2012

EXTRA: Safari klipper sönder kläderna

Roger Jacobsson: ”Felstavningen var mitt ansvar”
3:50 min

Radiosporten tog rygg på landslagets materialare på plats i Kiev, dagarna innnan spelarna anländer till EM-orten.

På onsdagen kommer de svenska landslagsspelarna hit till Kiev. Men att säga att det är LUGNET före stormen det är en lögn. Svenska materialförvaltaren Roger Jacobsson har fullt upp med att få alla grejer på plats.

– Det är 2,5 ton med saker. Tröjor, strumpor, bollar, sjukvårdsgrejer, massagebänkar och tejp.

Roger Jacobsson är den som är ytterst ansvarig för att allt material runt det svenska landslaget fungerar och är korrekt. Därmed får han också ta på sig skulden för att Christian Wilhelmsson fick sitt namn felstavat i matchen mot island förra veckan. Willhelmsson med två "L"...

– Vi var fyra-fem personer som missade felstavningen men jag är ytterst ansvarig så jag får ta på mig det där. Men det blev ju en kul grej i och med att han gjorde mål i den.

Det är förvånansvärt få specialönskemål från de svenska spelarna säger Roger Jacobsson. Det handlar mest om att nån vill ha ett linne istället för en t-shirt, eller att man ska klippa till en innerbyxa på ett par shorts.

Behrang Safari sticker dock ut lite grann eftersom han varje match klipper till sina strumpor. Något som Roger blir varse om när det blir dags för tvätt.

Trots att de utlovade borden inte är på plats i den svenska träningsanläggningen verkar de ukrainska arrangörerna väldigt noggranna med hur saker och ting ska skötas.

Roger Jacobsson måste plombera dörrarna på skåpbilen med ett litet rött plastband innan dom får rulla tillbaka mot hotellet. Trots att landslagsledningen åker i en bil bakom. Allt för att garantera att inget material stjäls på vägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".