Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Fotbolls-EM 2012

Mellberg kritisk efter matchen

Olof Mellberg: ”Kändes inte alls hundra”
3:47 min

Sveriges mittback Olof Mellberg var inte alls nöjd med spelet i genrepet mot Serbien.

– Vi dominerade inte spelet alls, säger han.

Radiosportens fotbollsexpert tyckte att Sveriges offensiv såg helt okej ut, att det fanns fina intentioner till bra spel. Men mittbacken Olof Mellberg håller inte alls med. Han är kritiskt till lagets spel och vill ha ett bättre passningsspel.

– Jag tyckte att det kändes lite halvdåligt överlag, framför allt i första. Det kändes inte hundra varken för mig själv eller för laget, det kan vi nog alla höja oss ett steg. Det var lite bättre i andra, men överlag tycker jag att vi kan göra det bättre, säger Olof Mellberg.

Vad var det framför allt som du kände brast i första?
– Vi lyckades inte alls dominera spelet och hitta vägar ur deras press. De gör det bra och jobbar hårt, men det är klart att vi ska hitta ett sätt att ta oss förbi den där pressen, och det lyckades vi inte alls med, framför allt i första.

Vad beror det på?
– Vi får titta på det, de hade bra press över hela planen. De hade väldigt hög press på oss i backlinjen och normalt sett brukar vi kunna ta oss förbi den pressen och få lite ytor. Det är möjligt att vi skulle ha spelat lite längre och försökt hitta in bakom dem.

– Vi fick det inte att stämma alls, säger han.

Under EM-kvalet har Olof Mellberg har flera olika spelar bredvid sig på mittbackspositionen, bland annat nu skadade Daniel Majstorović och Andreas Granqvist. Men att det skulle vara en orsak till det tveksamma spelet vill han inte lyssna på.

– Jag försöker bara jobba hårt och komma i så bra form som möjligt, jag funderar inte så mycket på vem jag har bredvid mig.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sverigesradio.se

Sofia Forell
sofia.forell@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".