Foto: Scanpix
stanley cup

Anze Kopitar: "Det kommer vara bra stämning"

Anze Kopitar inför final 4
3:43 min

Den forne Södertälje-profilen upplever ett helt annat tryck bland hockeypubliken i Los Angeles - som vädrar första Stanley cup-titeln någonsin.

Anze Kopitar gjorde kvällens snyggaste mål, hans åttonde i slutspelet hittills, när Los Angeles Kings fortsatte sin fantastiska resa mot sin först Stanley Cup-seger.

De har 15-2 i matcher och vinner de natten till torsdag tangerar de Edmonton Oilers rekord från 1988 med 16 segrar och bara två förluster i slutspelet.

Kopitar, som är 24 år, valdes av Kings som första i draften 2005, men valde att spela kvar i Södertälje i elitserien dit han värvats som junior. Och han värderar sin tid i Sverige högt.

Han säger att han förstår lite svenska men han vill inte prata svenska. Det här är hans sjätte säsong i Los Angeles där han år efter åt varit poängbäst i laget. Men han predikar försiktighet även efter den senaste segern mot Devils. Liksom alla i Kings är en match i taget och återhållsam glädje mottot, även om man upplever den förhöjda stämningen och förväntningarna i det numera hockeytokiga Los Angeles.

– Jag har varit här sex år, och det har inte varit så kul med hockey i Los Angels, säger Kopitar.

Men det kommer vara bra stämning på onsdag kväll, lokal tid.

– Vi vill vinna och få våra fans och oss själva, men vi måste fokusera den fjärde segern  - det är alltid den svåraste.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".