Foto: Scanpix
Fotbolls-EM 2012

Erik Hamrén: "Vi har fått alla svar vi ville ha"

1:34 min

Förbundskaptenen är riktigt nöjd med EM-förebredelserna och har nu blicken riktad mot premiären i Ukraina.

Innan landslaget samlades inför EM var det många frågetecken. Men allt blev som man hade hoppas på, förutom det svenska sommarvädret.

– Skulle jag få det positiva som jag önskats och hoppats på? Skulle träningen fungera? Skulle vi ha tur med vädret? Landslagslägret i Visby var fantastiskt på alla sätt och vis. Här i Stockholm har vi jobbat lite mera tekniskt och haft otur med vädret. Det har varit riktigt kallt. Men annars har det varit riktigt bra förebredelser, summerar Erik Hamrén veckorna innan EM. 

Vad kommer ni fokusera på träningarna när ni nu kommer till Ukraina?

– Imorgon blir det en lättare träning eftersom det är två dagar efter match. Sedan har vi fredag och lördag när vi kan göra rejäla träningar och jobba med allt som vi önskar. Sedan blir det dagen innan match som alltid blir lite lugnare. Då får vi känna på stadion för första gången vilket också är nyttigt.

I matchen mot Serbien tvingades både Ola Toivonen och Andreas Isaksson byta på grund av skador. Men det är ingen fara på taket, enligt förbundskaptenen.

– Det ska inte vara några problem. Det var mer försiktighetsåtgärder att vi bytte ut dem, så att det inte skulle bli några problem.

Kände du dig extra nervös under ett genrep, att något skulle hända?

- Jag var lite extra spänd. Det blir man under en sådan här match. Dels hur ser det ut innan man åker iväg men också att man inte ska få någon onödig skada. Speciellt i ett genrep blir det lite onödigt om man får en skada sista matchen före en viktig turnering.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista