OBS! Klicka på grafiken för att göra den större. Grafik: TT/Svenska Grafikbyrån
Fotbolls-EM 2012

Så bor Sverige under EM

4:49 min

Under Sveriges nationaldag lämnade den svenska truppen landet för EM-slutspelet i Ukraina. Laget bor på en toppmodern hotellanläggning drygt två mil söder om huvudstaden Kiev.

Sverige kommer att spela alla sina tre gruppspelsmatcher i Kiev och Sverige var det första laget att tinga Platium Hotel.

Laget kommer att kunna ladda i lugn och ro inför matcherna då de att har hela hotellet för sig själva.

Hotellanläggningen ligger avskilt bredvid floden Dnepr och på hotellområdet finns bland annat inom- och utomhuspooler, gym, spa, tennisbanor och bowlinghall.

– Det finns mycket aktivitetsmöjligheter i form av sporter och annat som vi hoppas ska vara en fördel, berättar Markus Allbäck.

Hotellet har fått ändra en del efter svenskarnas krav och önskemål. Bland annat har de fått fixa ordentlig mörkläggning på rummen så att inte solen lyser in på rummen och väcker spelarna när de har spelat sena matcher.

– De absoluta kraven är att det ska vara riktigt bra klass, rummen ska inte vara för små, sängarna får inte vara små, internet ska vara snabbt, säger Markus Allbäck.

– Aircondition är också en viktig del.

Martin Marhlo
martin.marhlo@sverigesradio.se

Sofia Forell
sofia.forell@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista