Tips till svenska fotbollsfans i Ukraina

Om du blir stoppad av polisen - prata inte ryska! Om dom inte kan göra sig förstådda kan dom inte heller plocka in dig. Om de vill ha pengar - betala inte mer än 10-15 euro!

Med dom orden hälsades vi välkomna till Ukraina av biluthyraren på flygplatsen! Att vi överhuvudtaget kör bil själva här i Kiev är emot de rekomendationer vi fått.

Det sägs att det blir sånt väldigt strul om vi skulle bli inblandade i en krock men hittills upplever jag att trafikläget är rätt lugnt och vänligt! Om vår ukrainska GPS dessutom skulle visa rätt väg istället för bara nästan rätt väg så skulle livet vara perfekt. Men vi har nu provåkt till både den svenska träningsanläggningen och till spelarhotellet så dit hittar vi - utan hjälpmedel.

Dimman igår morse (tisdag 5 juni) var så tät att jag knappt såg mitt eget balkongräcke. Idag när solen skiner ser jag flera mil från 13e våningen på Hotel Kiev. Framför allt är jag nöjd med att mitt hotellrum har TRE balkonger. Kollega Hedberg har bara en. Å andra sidan har han kvällssol...

Besökte Camp Sweden igår där alla svenska fans ska bo. Eller snarare vi besökte BYGGARBETSPLATSEN där Camp Sweden ska ligga. Med bara dagar kvar ser det inte betryggande ut. Framförhållning verkar inte vara ukrainarnas starka sida...

Det har sagts mig att ukrainare inte motionsidrottar utan antingen elitsatsar eller inte tränar alls. Folk har förvisso stirrat på mig med stora ögon under mina morgonlöprundor men det är oklart varför.

Jag kanske har ett väldigt underhållande löpsteg! Men imorse mötte jag iallafall för första gången en annan joggare. En man i 60-årsåldern. Han kanske också var utländsk journalist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".