Foto Christine Olsson / SCANPIX.

Lustig håller den norrländska fanan högt

"Man får lite gliringar - men det får man ta"
1:30 min

Tomas Brolin, Jesper Blomqvist, spelare från Norrland i svenska mästerskapstrupper under 1990-talet. I årets EM-kader är Umeåfostrade Mikael Lustig den ende norrländske spelaren. Något han trivs med.

– Det känns bra. Det är skönt att representera Norrland, säger Mikael Lustig till Radiosporten.

Du vill hålla den norrländska norrländska fanan högt?

– Ja absolut.

Den svenska truppen till EM 2012 innehåller 17 spelare från södra Sverige, 5 från mellersta och 1 från Norrland, vilket får sina följder för Mikael Lustig.

– Man får lite gliringar - men det får man ta.

Vad tror du beror på att det är så få spelare från Norrland i landslaget?

– Det är för få elitlag i Norrrland. det finns Gif Sundsvall och Umeå i Superettan. Om Umeå kunde ta sig upp också så skulle fler talanger få visa framfötterna och sedan kanske ta steget ut.

Tomas Brolin, Jesper Blomqvist, Petter Hansson, mittbacken från Söderhamn, som var med i EM 2008. Och nu sällar sig Mikael Lustig till de norrländska mästerskapsspelarna.

Varför gick det så bra för dig?

– Förhoppningsvis för att jag var duktig. Jag hade turen att Giffarna hade koll på mig och att jag fick chansen i allsvenskan. Sedan har det rullat på, säger Mikael Lustig

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".