Fjärde finalen igång i Los Angeles

Los Angeles Kings kan bli Stanley Cup Mästare för första gången någonsin.. 45 års väntan kan vara slut. När de öppnade sin franchise här trodde de det skulle locka de som flyttat hit till Kalifornien från Kanada och back East. Efter ett par motiga år sa ägaren uppgivet.. de flyttade hit för att de hatade hockey... Förra gången de spelade final var 1993- då bodde laget i Inglewood och spelade sina matcher i Forum som försökte se klassiskt italiensk ut... LA Coliseum låg ju bara en bit bort. Inglewood är dock en ganska... farlig stadsdel. Staples Center byggdes i Down Town som till en början var verkligen farligt- massa journalister blev rånade på vägen från arenan. Nu heter området LA Live och alla spelar här..ja Kings, Clippers OCH Lakers.. och Sparks och arenan ligger bredvid Nokia Center. Och är inte farligt.....Fast idag fick jag betala 40 dollar för att parkera vilket också är ett sorts rån...Det är ett otroligt tryck i arenan. Henrik Tallinder har tagit över stafettpinnen som ende svensk som spelar i Devils, Hedberg stod en period. Adam Larsson spelade sen mot Flyers.. Josefson mot Rangers lite.. och nu Tallen... som kronan på verket....
 Stämningen är otrolig!!!
Vilket öronbedövande jubel... Fler Hollywood kändisar här nu.. 0-0 efter en period. Devils började bäst. Publiken skriker MVP när Quick räddar skott. Jag håller nog på Kopitar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".