Foto: Scanpix
fotbolls-em 2012

Zlatan: "Jag vet vad jag ska göra"

7:42 min

Radiosporten fick en exklusiv intervju med Zlatan Ibrahimovic. Den svenske superstjärnan berättar om säsongen som varit och sin nya roll i landslaget.

Zlatan Ibrahimovic är i sitt livs form. Han kommer till EM med karriärens bästa säsong i ryggen. Långa stunder bar han Milan på sina axlar. Nu hoppas både han själv och alla svenska fans att formen är konserverad.

Jag ska vara ärlig och säga att det känns riktigt bra. Jag känner mig i bra form och allt har flutit på bra i år. Även metalt känns det mycket bra, jag kan inte klaga, säger Zlatan till Radiosporten.

Tidigare år har Zlatan ofta känt sig sliten efter säsongen. Men inte i år.

Jag har respekterat kroppen och tränat bra. Som tur är har jag inte drabbats av de småskadorna man ofta gör av i den här sporten. Förhoppningsvis håller det även ett par månader till.

Erik Hamrén har gett Zlatan en ny roll i landslaget. Positionen mellan mittfältet och anfallet, tian som den ofta kallas, passar vår svenske superstjärna perfekt. Och huvudpersonen själv är också nöjd,

Jag får vara mer med i spelet och får fler bollar. Jag kommer mer in i spelet och blir som ett extra alternativ för backlinjen och mittfältet. Jag fösöker hitta luckorna och är mer tillgänglig för spelet. Men så stor skillnad är det egentligen inte. Jag måste vara där uppe och göra målen, eller hjälpa de andra att göra målet. Man måste göra det bästa för laget och ge alternativ.

Zlatans rutin har gjort att han laddar för det kommande mästerskapet på ett lite annorlunda sätt, jämfört med tidigare år.

Man tar det som det kommer. Det ska bara hända. När jag var yngre tänkte jag mer igenom vad som skulle hända. Nu vet jag vad jag ska göra, säger Zlatan.

Klicka på ljudknappen för att höra hela Richard Henrikssons exklusiva intervju med Zlatan.

Richard Henriksson
richard.henriksson@sverigesradio.se

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista