1 av 2
2 av 2

Reportage: Kaos-lag-tema-dag i Krakow

6:23 min

I Italien och England har nästan allt förhandssnack inför EM handlat om annat än fotboll.

I England har det handlat om skador, bortfall och huvudpersonen har varit en spelare som inte ens är med i truppen: Rio Ferdinand.

Men nu är det bestämt, inget snack om Ferdinand. Blicka framåt och vara positiv verkar vara den officiella ståndpunkten från engelskt landslagshåll.

Mittfältaren Stewart Downing hävdade på torsdagens presskonferens att spelarna inte ens diskuterar allt snack kring Rio Ferdinand.

– Vi som är uttagna fokuserar på vårt och går vidare, sa Downing.

Italiens EM-uppladdning har också störts. Fokus har snarare handlat om spelskandalen, förbundskapten Cesare Prandelli som pratat om att dra sig ur EM och så den gamla vanliga huvudpersonen Mario Balotelli.

Den öppna kvarten av torsdagsförmiddagens träningspass var dock allt annat än odisciplinerad.

Veteranen Andrea Pirlo, som fick hela presskåren att sätta hjärtat i halsgropen i går när han klev av, var med liksom en strålande glad Balotelli.

Uppvärmningen gjordes i slags militärisk kolonn i fyra led. Först knäböj och så vidare och så vidare. Men det var uppvärmningen det.

Tryck på ljudklippet överst för att höra fler engelska röster och hur det gick på den italienska presskonferensen.

Susanna Andrén, Krakow.
susanna.andren@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista