Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Ny tränare i Örebro

Per-Ola Ljung, tidigare assisterande tränare i Helsingborg, tar över som huvudtränare i Örebro.

Ljung, som fick sparken från Helsingborg för en kort tid sedan ersätter Sixten Boström.

Boström kommer dock att stanna kvar i föreningen.

-Vi sparkar inte honom. Han kommer inte vara kvar som huvudtränare men hur vi kommer gå vidare är ännu inte klart, säger Örebros vd Jan Karlsson till sportexpressen.se.

Örebro ligger för närvarande sist i den allsvenska tabellen och har ännu inte vunnit någon match i år.

-Jag tycker Sixten har gjort ett oerhört bra jobb och utvecklat vårt spel med en attraktiv fotboll som har engagerat publiken. Han ska ha all cred för det han gjort, men vi behöver en förändring för att klara kontraktet för 2013, säger Jan Karlsson.

Per-Ola Ljung fick lämna sitt jobb som assisterande tränare för de regerande svenska mästarna Helsingborg i måndags. På lördagen kommer han att presenteras som ny tränare för Örebro på en presskonferens. Han väntas därefter göra sin första träning med laget på måndag.

"Per-Olas gedigna fotbollskompetens, hans personlighet och erfarenheter tillsammans med ÖSK Fotbolls kravprofil har varit de viktigaste urvalskriterierna i valet av ny tränare", skriver klubben på sin hemsida.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista