Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Engelsk ledarboll på Brohof

Alex Norén: "Krävs något spektakulärt"
0:35 min

Bakom suveräna ledaren Lee Westwood och tvåan Ross Fischer står de svenska utmanarna Peter Hanson, Alex Norén och Michael Jonzon.

Peter Hanson kommer för första gången under Nordea Masters inte att gå i samma boll som Lee Westwood på lördagen. Han får fortsatt engelskt sällskap, Richard Bland, som med 205 slag är ett efter svensken.

Peter Hanson hade fullt sjå att hänga med Westwood på tredje rundan. I slutändan tappade han bara ett slag till honom och är med 204 totalt fyra efter inför slutronden.

På åttonde hålet slog Hanson drivern långt höger och det straffade sig. Han kom dock igen med fyra birdies på den sista nio hålen, bland annat det sista.

Westwoods serie på Bro Hof, 68-64-68 är en bra beskrivning av hans starka och jämna spel. Hans andra bogey under veckan kom på andra hålet på fredagen, men vägs gott och väl upp av hans 18 birdies.

För att hitta riktig spänning inför avslutningen på Bro Hof får man titta bakom Lee Westwood.

Ross Fisher har 203 slag, Hanson 204, Bland 205 och Alex Norén och Michael Jonzon båda 206.

Titelförsvararen Alex Norén var i stort sett uträknad efter sin inledande 74-rond, men har blandat sig i tätstriden igen efter två 66-ronder och allt bättre spel.

Det är kul att jag har en chans. Det krävs något spektakulärt för att vinna. Med lite mer blåst kan jag nog slå en bra runda. Men det krävs mycket tur, säger Norén till Radiosporten.

Jämnare har Michael Jonzon varit. Veteranen är på väg mot sin bästa tävling på ett år efter scorerna 68-68-70.

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".