1 av 3
Foto: AP Photo/Alik Keplicz
2 av 3
Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis
3 av 3
Foto: MATT DUNHAM

Experten: "Grekland mest nöjda"

1:33 min

Radiosportens expert Richard Henriksson tycker att det var en underhållande premiär, men säger att vi kan förvänta oss mer i framtiden.

Varsitt rött kort, en straffmiss och många målchanser. EM-premiären var både händelserik och högdramatisk. Matchen slutade 1-1 efter att Grekland kvitterat Polens ledning.

Trots straffmissen och de gyllene lägena att ta ledningen är det Grekland som lämnar arenan med bäst känsla. Polen inledde bäst, men grekerna spelade sig in i det och trots att man fick en sen utvisning tror jag att man gick in i andra halvlek med känslan att det här kan gå, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Och Grekland kom mycket riktigt tillbaka. Först en kvittering och sedan en ypperlig chans till ett ledningsmål, men Karagounis missade straffen.

Otroligt dramatiskt. Men vändningen är ändå en moralhöjare för det här laget.

Polen inledde matchen klart bäst, och tog rättvist ledningen.

De hade allt med sig i början, och känner sig nog lite besvikna att de inte tog chansen de fick.

Även om det var en underhållande match, så tror inte Richard Henriksson att något av lagen gör upp om medaljerna.

Det är lag med potential att ta sig vidare från gruppen. Det var inget Tyskland eller Spanien som spelade, men vi bjöds på bra fotboll, säger han.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista