1 av 2
2 av 2

Lasse Granqvist inför Danmark-Holland: "Bring them on"

4:07 min

Radiosportens populäre referent gör sin första match under EM 2012 på lördagskvällen.

– Danmark har fått en mycket svår uppgift. Morten Olsen är lite grann av en Lasse Lagerbäck-förbundskapten om man får säga så. Han når de stora mästerskapen men är ständigt ifrågasatt, säger Radiosportens Lasse Granqvist.

Kvällens match blir förstås tuff.

– Det är näst intill svårast tänkbara motstånd. Samtidigt som danskarna säkert säger att det inte spelar någon roll vilket lag de börjar mot av Holland, Tyskland eller Portugal, utan jag tror de känner "bring them on".

Lasse Granqvist har alltid uppskattat holländsk landslagsfotboll, men fick under VM 2010 fick han en chock då holländarna spelade väl tufft och taktiskt defensivt.

– Spelar de som i VM-finalen 2010 då är det ett Holland jag inte gillar och det vet jag att Ralf Edström blir ledsen att jag säger. För mig är de flesta frågetecknen inför matchen kring vilken fotboll Holland tänker spela.

Vilka spelare blir extra intressanta att följa

– Det är frågetecken kring Hollands startelva. De kan ställa över en målskytt som Huntelaar som gjorde 12 mål på 8 matcher i kvalet, de kan ställa över van Persie som varit magisk i Arsenal. Men förhoppningsvis spelar båda.

– I Danmark är det Nicklas Bendtner, kommer han att leverera? Christian Eriksen som ses som den näste store danska spelaren.

Med all den fakta du samlat inför matchen, hur går det?

– Danmark har inte slagit Holland sedan 1967, om man bortser från segern efter straffar i EM-semifinalen 1992, och jag tror de får vänta ett tag till. 3-0 till Holland blir mitt tips.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista