Beckham till OS..det är inte dagsformen som avgör precis...

Redan när David Beckham på en välbesökt presskonferens i vintras meddelade att han skrivit på ett nytt kontrakt med Los Angeles Galaxy så sa han att hans stora mål den här säsongen var att delta i OS. Och nu verkar det klart ..enligt flera engelska medier- att han inte bara är med i 35 - manna truppen som presenteras till FIFA utan också är garanterad en plats bland de 18 som tas ut 6:e juli. 

Han ska vara med som överårig i detta U 23 lag- han har varit involverad i kampanjen att få OS till London och nu öppnas dörren för att han får göra något mer än att bära in något symboliskt på arenan vid invigningen. Frågan är bara vad? 

 Han kan ju t ex bära in vatten åt sina unga lagkamrater.. de flesta kommentarerna är elaka- visst men ska inte Coe få en direktplats i finalen på 1500 meter också? mm mm. Beckham framförde sin heta önskan igen i en TV intervju i Los Angeles i veckan, han sa sig vara förolämpad över tanken att han skulle ta en plats bara för att han är känd och säljer T-Shirts. Jag har aldrig kvalificerat mig på gamla meriter, sa han, jag kommer med , om jag gör det, för min nuvarande förmåga och form.

Det är här det blir lite krångligt- för förra säsongen var Beckham bra, men denna har han och Galaxy misslyckats totalt- de regerande mästarna ligger i botten av tabellen-SIST..  de har vunnit 3 av 13 matcher och  har lyckats prestera 2 oavgjorda matcher ..De förlorar och förlorar.. och gör inga mål...och nu förlorar de Beckham i viktiga matcher i sommar mot bl a Tottenham Hotspur och Real Madrid som kommer hit för att möta... Galaxy där de hoppats möta Beckham så klart. Dessutom missar han minst 3 ligamatcher, kanske 5.

Hans Olympiska sponsor Samsung har redan kastat ut en TV reklam där Beckham presenteras som deras Olympiska ambassadör och spelar  Beethovens numera olympiska hymn Ode to Joy genom att skjuta bollar på trummor.  Och det gör han bra...kanske...det ser bra ut färdigklippt i alla fall och blundar man och vet om vad det ska vara så hörs det också. Men egentligen kanska hela grejen är bra- FIFA vill ju ha OS till en B-turnering så... Why Not.

Med sponsorer inte så mycket i ryggen som flåsande i nacken hade nog  Stuart Pearce inget val. Men lite valkyrkogård bli det.. och ett lite sorglustigt halv-slut på Beckhams karriär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".