Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
fotbolls-EM

Orutinerad svensk startelva mot Ukraina

2:09 min

Inte sedan EM 2000 har Sverige haft så många mästerskapsdebutanter i sin premiärstartelva som det verkar nu. Det blir ett antal spelare som gör sin första mästerskapsmatch mot Ukraina på måndag.

– Det är bland det största man har fått vara med om, säger Rasmus Elm.

Rasmus Elm som troligen får spela mot Ukraina i mitten eller till vänster på mittfältet är en av 4-5  mästerskapsdebutanter i en trolig startelva. I jämförelse hade Sverige bara en debutant vid premiärerna både VM 2006 och EM 2008.

– Förhoppningsvis är det många som är hungriga och vill göra ett bra mästerskap, men jag vet inte riktigt hur mycket det påverkar, det är många som har varit med innan och vet hur det är också, säger Rasmus Elm.

Inte sedan EM 2000 har Sverige haft så många spelare som gör sin första mästerskapsmatch i en premiär. Martin Olsson på vänsterbacken, Andreas Granqvist och/eller Mikael Lustig, kanske Jonas Olsson, Ola Toivonen kan få chansen istället för Johan Elmander och så Rasmus Elm.

Men någonstans måste man ju börja och Rasmus Elm har rutin på debuter, som hans första match från start i Kalmar FF.

– Det var ju cupmatch mot Hammarby hemma, då gjorde jag mitt första mål i den matchen och det var stor, säger Elm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista