trav

Stig H:s nya stjärna vann i Östersund

Jämtlands Stora Pris slutade i en stenhård strid som ändade med seger för Stig H Johanssons nytillskott i eliten Formula One.

I startögonblicket flög Alvena Pele till att börja med till ledningen, rapporterar Travronden.se.

Beanie M.M. kunde smita ut från sitt innerspår som tvåa i första sväng och efter 350 meter kunde denne ta över taktpinnen.

Favoriten, och titelförsvararen, Iceland lämnade efter 500 meter andra ytter och provade för ledningen, men fick svar och tvingades bli kvar i dödspositionen via ett inledningsvarv på 1.11,5.

Väl där svarade Iceland för ett en topprestation, var i striden i det längsta, men tvingades sista biten släppa den från tredje ytter spurtande Formula One förbi sig. Med Erik Adielsson i sulkyn vann Formula One på 1.12,0 á 2.140 meter!

– Det är en av de finaste hästarna jag överhuvudtaget haft i träning och framförallt är det hans löphuvud som är fantastiskt. 150 kvar trodde jag inte det skulle räcka, men han plockade verkligen fram sin inställning, säger Stig H Johansson.

Förstapriset uppgick till 750 000 kronor.

Bengt Skött
bengt.skott@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista