1 av 2
2 av 2
Wesley Sneijder, Holland. Foto: Scanpix
fotbolls-em 2012

Ralf Edström: "De spelade för långsamt"

2:43 min

Holland har ställt till det för sig i gruppspelet genom premiärförlusten mot Danmark, 0-1. Men Radiosportens expert är ändå inte orolig.

Här näst väntar först Tyskland sedan Portugal för Holland, som inför turneringen var en av favoriten att vinna gruppen.

Nu har man satt sig i en otroligt besvärlig situation i och med förlusten mot förmodade botengänget Danmark, och Holland har nästan inte råd att tappa flöer poäng.

– De var ju klara favoriter här. De borde ha kunnat göra något mål, holländarna, på alla sina chanser de hade. Men det är bara att säga ett stort grattis till Danmark, säger Ralf Edström, som ändå inte är jätteorolig för Hollands chanser till avancemang.

– De hade ju målchanser, så det handlar om att sätta dem. Sen var det alldeles för slött i första, dålig rörelse. De spelade för långsamt helt enkelt.

Danmark har å andra sidan satt sig i en riktig drömposition.

– Tyskarna tror jag inte att de rår på helt enkelt. Men Portugal har de slagit förut, säger Ralf Edström.

Har vi underskattat Danmark?

– Det kan hända att de andra lagen har gjort det. Men det är bara att titta på gruppen, Lasse. Danmark är i den tuffaste gruppen. Att de skulle kunna ta poäng mot Portugal ja, men att de skulle kunna rubba på Tyskland eller Holland var det ingen som trodde. I så fall var det bara de själva.

Lasse Granqvist
radiosporten@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista