1 av 2
Foto: Scanpix/AP Photo/Armando Franca
2 av 2

Henriksson: "Viktiga poäng för Tyskland"

1:54 min

Tyskland var starkast i mötet med Portugal. Den dittills osynlige Gomez avgjorde. Ett mål som kan bli viktigt för anfallaren, tror Radiosportens Richard Henriksson.

Tungviktsmötet mellan Tyskland och Portugal var jämnt, tight och välspelat. Tillslut kunde Tyskland vinna matchen, efter att Mario Gomez gjort matchens enda mål.

Tre viktiga poäng för Tyskland. Det är en svår grupp och att vinna första matchen är skönt. Trots segern, fungerade inte det tyska spelet fullt ut, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.  

Målskytten Mario Gomez hade gjort en svag insats och skulle bytas ut, när han gjorde målet. Ett mål som kan komma att bli viktigt för anfallaren.

Han beskrivs som en känslig person som haft upp- och nedgångar i sin karriär. Många knutar lossnade nog för honom. Det är nog extra skönt att göra mål när man spelar ganska dåligt i övrigt, säger Henriksson.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista