1 av 2
2 av 2
innebandy

Hallstensson lämnar Dalen för landslaget

"Självklart kommer vi gå för guld i VM 2012"
9:54 min

Ulf Hallstensson blir ny assisterande förbundskapten till Jan-Erik Vaara i herrlandslaget. Radiosporten kan avslöja att Hallstensson lämnar superligaklubben Dalen efter bara en säsong.

Hallstensson vill av familjeskäl sluta pendla från sin bas i Boden, och kommer därför att fokusera på landslaget över VM-turneringarna i Schweiz i december i år och i Sverige (Göteborg) 2014. Kontraktet med förbundet gäller t.o.m. februari 2015. 

– Det är en jätteutmaning att få vara med och försöka vinna tillbaka någonting till svensk innebandy, säger Ulf Hallstensson.

Däremot kan han tänka sig att kombinera landslagsrollen med att ta hand om något lag i Norrbottensregionen.

Ulf Hallstensson anses vara en av landets bästa matchcoacher, och har nått klubbframgångar både med Pixbo, AIK och Dalen.

Dessutom har han coachat i herrlandslaget både under Kristina Landgren-Carestams (2006) och Kent Göranssons (2008 och 2010) ledning. Så sent som i december ifjol assisterade han Jan-Erik Vaara, när Sveriges damer tog VM-guld i schweiziska S:t Gallen.

Ulf Hallstensson ersätter Isac Carlsson i landslagsorganisationen, där förutom förbundskapten Vaara även läktarcoachen Robert Bodén ingår.

IBK Dalen från Umeå, som förlorade SM-finalen mot Storvreta i april, får nu leta efter en ny huvudtränare. Dessutom har laget tappat flera tongivande spelare.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".