fotbolls-em 2012

Johan Elmander är klar för spel

2:53 min

Förbundskaptenen Erik Hamrén kom idag med en mycket positiv nyhet inför den svenska träningen. Anfallaren Johan Elmander har fått klartecken från landslagets medicinska ledare att spela match.

Efter en längre tids frånvaro kan alltså Johan Elmander nu spela match igen. Det har varit en kamp mot klockan för Johan och landslaget att få honom spelklar till Sveriges första match i EM imorgon.

Och det var en nöjd och glad förbundskapten som berättade den glada nyheten inför det svenska landslagets träning på söndagskvällen.

– Jag har fått ok från det medicinska för Elmander. Så han är disponibel. Sedan får vi se om han ska spela. Jag ska ta ett snack med honom i kväll hur han själv känner sig, sade Erik Hamrén.

Förbundskaptenen sade också att han har morgondagens tänkta lag klart, även om den kan ändras om Elmander säger att han inte kan medverka.

– Jag har klart hur startelvan ska se ut. Sedan kan det påverka även andra positioner om Elmander inte kan spela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista