1 av 2
2 av 2
Foto: Scanpix
fotbolls-em

"Är Pirlo så här bra kan Italien gå långt"

2:49 min

Radiosportens expert Richard Henriksson imponerades Juventus-mittfältaren i mötet mot Spanien.

Spanien-Italien slutade 1-1 när de tvågiganterna inledde speleti Grupp C. Båda målen kom i andra halvlek, och inom loppet av en dryg minut.

– Att Spanien skulle spela bra och hålla en god kvalitet, det hade vi förväntat oss. Men att Italien skulle vara så här bra, och faktiskt matcha spanjorerna över nittio minuter, det hade i alla fall inte jag förväntat mig, säger Richard Henriksson.

Antonio Di Natale inledde målskyttet för Italien, snyggt framspelad av veteranen Andrea Pirlo.

– Om Pirlo är så här bra i hela mästerskapet, då har Italien goda möjligheter att gå långt.

Cesc Fabregas kvitterade för Spanien, bara minuten efter Di Natales mål. Den gången var det David Silva som liksom vrickade fram bollen till Fabregas. Fabregas som startade i en form av center-roll i ett Spanien som spelade helt utan en renodlad anfallare inledningsvis.

Spanien hade ändå ett visst spelövertag, sett över hela matchen.

– Klart att Spanien känner att de hade kunnat vinna den här matchen, men jag tror ändå att det till syvende och sist är två lag som känner att en poäng i den här premiärmatchen är fullt godkänt.

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista