1 av 2
2 av 2

Experten: "Jag är förvånad"

1:51 min

Richard Henriksson tror att landslagsveteranen Anders Svensson hade gjort nytta på det svenska mittfältet.

Markus Rosenberg och Rasmus Elm från start, det var förbundskapten Erik Hamréns två EM-bomber när den svenska startelvan släpptes.

– Jag är inte förvånad över att Elmander inte är med, jag tror att han själv tagit beslutet om att han inte är spelklar för nittio minuter. jag tycker att det är ett bra beslut av han och Hamrén, sa Richard Henriksson.

– Däremot är jag förvånad att Anders Svensson inte finns med. Det är ett oerfaret svenskt lag sett till mästerskapsrutin, och jag tror att Svensson bidragit hade kunnat bidra med mycket sånt. Men uppenbarligen tycker Hamrén att Elm, som också ska sägas är i form, gör mer nytta på den positionen.

Rasmus Elm istället för Anders Svensson och Mikael Lustig istället för Andreas Granqvist. Hur man än vänder på det så är det en offensiv elva som Hamréns mönstrar.

– Det är en offensiv startelva, absolut. Det tycker jag att man kan ge Hamrén att det är rätt att satsa på det viset. Ukraina är, på pappret i alla fall, det svagaste motståndet för Sverige och det är klart man ska gå för tre poäng.

Eller är det en naiv startelva?

– Det vet vi förstås efteråt. Det gäller att de här spelarna levererar bra prestationer, och då inte heller bara i offensiven. Till exempel Ola Toivonen i sin position på kanten då Ukraina spelar mycket av sitt anfallsspel på just kanterna.

Sveriges startelva:

1 Andreas Isaksson -
2 Mikael Lustig - 3 Olof Mellberg - 4 Andreas Granqvist - 5 Martin Olsson 
6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström
7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimovic [K], 20 Ola Toivonen -
22 Markus Rosenberg.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista