Foto: Martin Marhlo/Radiosporten

1-0 till Ukraina

När vi kom i måndags var det byggkaos utanför arenan. Jag slog bergsäkert fast att det skulle se skräpigt ut utanför Olympiastadion  på matchdagen.

Men igår var vi där igen och borta var den höga kranbilen med de hängande järnbalkarna, sanden och leran var undansopad och byggstaketen bortplockade. Å det man inte hunnit få färdigt hade man istället paketerat in i stora tygstycken med EM-loggan på (enligt sopa-under-mattan-principen).

Allting var inte färdigt alltså och trottoaren längs den ena gatan upp mot arenan var fortfarande uppgrävd och farlig men från tunnelbaneuppgången och upp mot arenan såg allt välkomnande ut! Vem hade trott det i måndags?? Inte jag! 1-0 till Ukraina!

Å Markus Rosenberg från start ikväll! Vilken knall! Från ingenting, ingenting, ingenting till svenska startelvan! Rosensbergs senaste tävlingsmatch från start i landslaget gjorde han i november – 2007!!

Han blir säkert hjälte ikväll! Gör 1-0 till Sverige!

Martin Marhlo, Kiev.
martin.marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista