1 av 2
2 av 2
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Henrikssons betyg: "Han spelar inte nästa"

Radiosportens expert Richard Henriksson betygsätter de svenska spelarna. Lite ros, och mycket ris efter förlusten mot Ukraina.   

Betygsskalan är 1-5, där 1 är sämst och 5 är bäst.

Andreas Isaksson, 2
Var stabil som vanligt, säker i luften och med fötterna. Fanns inget att göra på målen.

Mikael Lustig, 2
Visade att han har formen intakt. Glänste inte men hade ändå rätt så bra koll på duktige Yarmolenko. Men han får inte släppa bollen förbi sig vid stolpen på Ukrainas segermål.

Anderas Granqvist, 3
Beslutet att spela Granqvist som mittback visade sig korrekt. Tuff, aggressiv och beslutsam.

Olof Mellberg, 3
Tappade markeringen på Sjevtjenko vid första målet men stod annars för en bra insats. Visade vilja och mod när Sverige jagade kvittering.

Martin Olsson, 2
Svag tvåa, men jag tycker trots stora problem i inledningen att Olsson spelar upp sig i den andra halvleken. Fick ingen som helst hjälp av Toivonen.

Rasmus Elm, 2
Underkänd i den första halvleken, men bättre efter paus. Särskilt när han klev över på högerkanten.

Kim Källström, 2
Inte lika bra som i de senaste landskamperna, men ändå okej. Tappade kollen på Voronin några gånger i försvarsarbetet.

Sebastian Larsson, 1
Jobbar och sliter men får idag inte ut något särskilt av det. Slår inlägget som leder til det svenska målet, men annars var kvällen en missräkning.

Zlatan Ibrahimovic, 3
Fick otroligt mycket stryk och hittade inte alltid rätt i sin fria roll, men oj vad Zlatan är stark och bra när han får bollen. Hela tiden farlig, logiskt att han gjorde mål. Igen, för fjärde landskampen i följd.

Ola Toivonen, 1
Mardrömsmatch. Bidrog inte med någonting framåt och var loj och felplacerad i defensiven. Spelar inte nästa match från start.

Markus Rosenberg, 2
Kvitterar ut godkänt betyg för en bra arbetsinsats, men hade inte kreativitet nog att dyrka upp samlat ukrainskt förvar.

Anders Svensson, 2
Stark tvåa. Gjorde skillnad när han kom in och slog några fina passningar. Måste starta mot England.

Christian Wilhelmsson, 3
Slängdes in för att utmana en tröttkörd Husiev, vilket han gjorde och lyckades skapa flera situationer i Ukrainas straffområde.

Johan Elmander, 2
Kom in och slet men brände tyvärr kanonläge efter fint samarbete med Zlatan. Snälla, bli helt återställd och spela från start i nästa match!

Richard Henriksson
richard.henriksson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista