fotbolls-em 2012

Elmander valde bort startelvan

Johan Elmander: "Det hade inte gynnat laget om jag spelat"
2:19 min

Det var Johan Elmander som valde att inte spela från start i matchen mot Ukraina. Johans besked till Erik Hamrén var att han inte kände sig redo för en hel match. Dessutom har han fortfarande ont i foten.

Elmander tycker att han fortfarande ligger efter med träningen vilket också var en anledning till att han valde bänken framför att spela från start i gårdagens match.

– Det är tuffare att börja en match än att komma in. Det är bättre för laget, tänk om jag inte hade hållit och tvingats gå ut efter 20 minuter. Det är en annan trygghet för laget också att ha en spelare som är frisk och inte tveksam, enligt Johan.

Elmanders fot gör fortfarande ont när han är på planen. När han hoppade in i matchen så gick han på smärtstillande:

– Under gårdagen så gjorde det jäkligt ont. Under sekvenser i matchen så glömmer man av det, men så när man gör vissa steg och vissa rörelser så känns det. Men det är inte värre i dag än före matchen, så det är positivt.

Enligt lagets läkare Leif Swärd ska det inte vara några problem att spela och på frågan om han är redo för start mot England svarar Elmander:

– Absolut, men det är Erik som tar ut laget.

Martin Hedberg
martin.hedberg@sverigesradio.se
Niklas Kaldner
niklas.kaldner@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".