Foto: Gero Breloer/Scanpix.
em 2012

"Över 100 personer är gripna"

3:18 min

Polska och ryska huliganer drabbades samman i samband med högriskmatchen Polen-Ryssland i Warszawa. En person ska också ha skadats allvarligt, enligt nyhetsbyrån AP.

– Grupper av huliganer gjorde utfall mot varandra. Otroligt stora mängder poliser i full mundering försökte skilja dem åt, rapporterade Sveriges Radios korrespondent Daniel Alling från den polska huvudstaden under eftermiddagen.

–  Det är en otroligt spänd stämning här på väg till arenan. Överallt ser man personer som är beredda att slåss. De är klädda på det sättet i lätta gymnastikskor, kortbyxor och huvtröjor. En väldigt spänd stämning är det i Warszawa.

Vet du om några personer har skadats?

– Jag har sett lättare blessyrer på folk. Skärsår och blödande sår och så vidare. Men än så länge har jag uppgifter om att det skulle vara några större personskador.

Senare på kvällen, när matchen var över, meddelade Sveriges Radios korrespondent Daniel Alling att över 100 personer hade gripits.

– Den här typen av kravaller har vi ju inte sett i europeisk fotboll på många år, rapporterar Daniel Alling på tisdagskvällen.

Rapporter från nyhetsbyrån AP gör även gällande att en person har skadats allvarligt i samband med oroligheterna.

– Det ska inte vara livshotande skador, enligt de rapporter jag har fått, säger Daniel Alling.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista