Foto: Andreas Matz/Sveriges Radio

Topp fem svenska landslags-spelarna just nu - för mig

Nu har vi bevakat det svenska landslaget inför, under och efter premiärmatchen i EM. Dags att plussa för de som gör det här jobbet som vi har, så pass roligt ändå.

Jag har intevjuat nästan alla spelarna i den svenska truppen och det som slår en är att alla, eller nästan alla, är schyssta vanliga killar. Inga konstigheter.

Här är min topp fem-lista just nu:

Sebastian Larsson. Skärpt kille som alltid ställer upp. Trots en tung EM-premiär mot Ukraina både för laget och honom personligen tog han sig rejäl tid i mixed zone att svara på jobbiga frågor.

Zlatan Ibrahimovic. Lunkade fram i mixed zone efter Ukrainamatchen på väg förbi mig. Vi hade aldrig pratats vid tidigare. Jag frågade "Zlatan, har du tid att svara på några frågor, Sveriges Radio". Han sa "Visst, shoot". Klasse, som man säger på tyska.

Rasmus Elm. Verkar vara en av Europas snällaste människor. Helt enkelt.

Mikael Lustig. Besvärade honom under Visbylägret med många jobbiga frågor kring hans jobbiga tid i Celtic och det faktum att han var på väg att tappa sin landslagsplats på kuppen. Inga sura miner, trots att man märkte att han tyckte att det var jobbigt att prata om det.

Olof Mellberg. Oj vad han var förbannad efter förlusten mot Ukraina. Man riktigt såg hur illa han mådde. Han bara ville bort från allt. Han hatade allt och att svara på frågor från jobbiga journalister i en svettig mixed zone var nog ungefär det sista han ville. Han var på väg förbi mig när jag sa. "Olof, Sveriges Radio, har du tid?". Han fortsatte gå, men stannade och sa. "Ok då, men låt det gå fort". Super klasse!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".