1 av 2
Foto: Bas Czerwinski/AP
2 av 2
fotbolls-em 2012

Granqvist inför Holland-Tyskland

3:39 min

I kväll refererar Radiosportens Lasse Granqvist EM:s hetaste gruppspelsmatch, mellan Holland och Tyskland.

– Ur ett europeiskt perspektiv så finns det en laddning mellan Holland och Tyskland som jag tycker är mer än Spanien-Italien och Frankrike-England, vilket gör det här till en pärla.

– Jag förväntar mig mycket känslor, het match med ett Holland som är hårt pressat efter inledningsförlusten mot Danmark. Det blir kanske inte den finaste och vackraste fotbollen, men något av det mest spännande i alla fall.

Vad har du sett av Holland och Tyskland hittills?
– Det var ett skickligt försvarsspel och lite tur som gjorde att Tyskland vann matchen mot Portugal.

– Holland var för ineffektiva, de skapade målchanser, snubblade i avgörande lägen. Båda lagen har mer att ge, och jag hoppas att de ska visa det också nu när de möts.

Det är ganska stjärnspäckade lag, vilka spelare ser du fram emot att se?
– När man kommer in en bit i turneringen ser man vilka spelare som levererar, vilka som har målform och inte. Mario Gomez gör mål och är ett vinnande mål för Tyskland, den typen av spelare är ovärderliga. I Hollands fall finns det många frågetecken, även om Wesley Sneijder var bitvis nästan briljant. Men vi vill se mer av spelare som Robin van Persie och Arjen Robben.

– Det som är spännande med matchen är att se om Holland kommer tillbaka efter den tunga nollan i inledningen mot Danmark och kommer Mario Gomez målform att hålla i sig?

Svenska domarteamet med Jonas Eriksson i spetsen dömer matchen.

Martin Hedberg
martin.hedberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista