Foto: Scanpix
Fotboll

Experten: "Dennerby gör helt rätt"

5:15 min

Idag OS-genrepar det svenska landslaget i fotbollen mot Storbritanien. Men det är utan det framgångsrika mittbacksparet från VM Charlotte Rohlin och Sara Larsson som är skadade.

Förbundskapten Tommas Dennerby har tagit ut ett nytt mittbackspar, Emma Berglund och Linda Sembrant.

– Jag tycker det är helt rätt utav Dennerby. Berglund och Sembrant är ganska lika Rohlin och Larsson, de är kloka mittbackar. Jag är inte så orolig att dom inte spelat så mycket tillsammans, däremot är jag lite mer orolig över att de nya mittbackarna saknar lite snabbhet säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Hur mycket betyder det att Sverige saknar Charlotte Rohlin och Sara Larsson när de går in i ett stort mästerskap?

– Dom saknas jättemycket, det är två givna spelare. Det är inte bara i backlinjen utan för hela laget, de är ju samtidigt två offensiva spelare. Varken Sembrant eller Berglund är lika bra offensivt.

Vad vill du se inför dagens genrep, vad vill du ha för besked?

– Förutom att det rent spelmässiga ska fungera så vill jag se en bra attityd. Jag vill att de spelare som kommer in tar för sig, att de visar att Sverige är en medaljkandidat. Under våren tycker jag att det stundtals har sett ängsligt ut .

Hur viktigt är det få prestera bra i sista matchen inför ett mästerskap?

– Det behöver inte vara så viktigt. Känner man att man har spelat bra och är i bra form kan man skaka av sig en förlust. Men Sveriges spel detta året har inte varit bra, så denna genrepsmatch är väldigt viktig.

Lena Sundqvist
lena.sundqvist@sr.se
Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista