Thomas Dennerby. FOTO: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX /

Dennerby vet vad han vill se

4:05 min

Efter två raka förluster vet förbundskapten Thomas Dennrby vet vad han vill se av sitt lag i dagens OS-genrep mot Storbritannien.

– Om man tittar på försvarsspelet är det två saker vi har jobbat med. Framför allt den första pressen, högt upp i plan. Att vi får ordning på den biten. Om de ändå lyckas spela förbi oss måste vi hitta tillbaks till vårt kompakta försvarsspel, säger Dennerby.

– Sen är det att få med sig de fina kombinationerna vi haft i anfallsspelet  mot Japan och USA. Får vi med oss de tre detaljerna då kommer det bli en bra kväll.

Sverige föll i sina två senaste träningsladskamper mot Japan och USA. Men en seger i dag är inte livsviktig anser Dennerby.

– Är man tävlingsmänniska då vill man alltid vinna. Men sen är det så att när det är träningsmatch får man alltid göra en bedömning på helheten hur prestationen har varit och om vi har lyckats med dom detaljer vi tog upp. Då skulle man överleva om vi inte kom härifrån med en vinst.

Lotta Schelin inleder dagens match på bänken, men det senaste beskedet kring hennes vad är att det ser bra ut. 

– Inom ett par dagar räknar vi iskallt att hon ska var tillbaka igen, säger Dennerby.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista