Jelena Isinbajeva. FOTO: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Isinbajeva rev ut sig direkt

Jelena Isinbajeva gjorde inget bra OS-genrep i Monacos Diamond League. Ryskan rev ut sig direkt på ingångshöjden.

Tre försök på ingångshöjden 4,70 meter var allt Isinbajeva hann med. Sen var kvällen över för ryskan som hade rivit alla hopp i stavhoppstävlingen.

OS-formen ser ut att vara långt borta för den dubbelt regerande olympiamästeran.   

När Isinbajeva var borta passade tyskan Silke Spiegelburg på att göra en kanontävling. Hon nådde 4,82, en höjd som gör henne till världstvå i år och som gav seger med 20 centimeters marginal.

En som hade en bättre kväll i Monaco var kenyanen Aspel Kiprop slog till med en kanontid på 1500 meter.

Den regerande OS- och världsmästaren Kiprop ser ut att blir att räkna med i OS.

Hans 3.28.88 är den snabbaste tiden på åtta år på 1500 meter och gör honom femma genom tiderna på distansen.

Aries Merritt befäste sin position som världsetta i herrarnas 110 meter häck. Trots ett riktigt bra startfält vann amerikanen klart på 12,93 – bara sex hundradelar från Dayron Robles världsrekord.

I damernas tresteg befäste colombianskan Catarine Ibarguen sin status som en av favoriterna till OS-guldet genom att vinna på 14.85 – hela 35 hundradelar före närmaste konkurrent.

Blessing Okagbare klev fram som en tänkbar kandidat för att utmana jamaicanskor och amerikanskor på 100 meter. I Monaco vann hon igen, och satte dessutom personligt rekord med 10.96.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista