Sundsvall-Mjällby 3-1

Sundsvall fick revansch på Mjällby

2:36 min

0-1 i Blekinge för en vecka sedan blev till 3-1 hemma på Norrporten Arena i Sundsvall. Segern innebar att Sundsvall klättrade förbi Mjällby i tabellen.

Sundsvall-Mjällby 3-1
Radiosportens Pelle Marklund utser lagens lirare:
Sundsvall: Simon Helg
Mjällby: Pär Ericsson

– Helt fantastiskt att ta tre poäng på hemmaplan. Efter att vi gjorde en dåligt insats i förra omgången mot Mjällby så var det extra skönt säger Sundsvalls Markus Danielsson.

Sundsvall visade direkt i matchupptakten att man var på jakt efter tre poäng. I den tredje minuten smet Emil Forsberg förbi Mjällbyförsvaret fint framspelad av den isländske lagkaptenen Ari Freyr Skulason. Forsbergs skott hittade in i mål mellan benen på Mjällbymålvakten Mattias Asper.

Mjällby hade stora problem när löpvilliga Sundsvallsspelare attackerade - mest problem skapade Fredrik Holster.

Sundsvall hade dock inte råd med några misstag. När Kevin Walker slarvade bort en passning på mittplan straffades Sundsvall direkt med en snabb spelvändning där Pär Ericsson visade iskyla när han kvitterade till 1-1 med sitt sjätte allsvenska mål.

– Vi höjer oss vid målet och är bra med i matchen. Men sen vet jag inte riktigt vad som händer, bollen studsar in på något vis, precis innan halvlek också säger Mjällbys Pär Ericsson.

Sundsvall återtog dock ledningen lite tursamt i slutet av första halvlek. Försvarsspelaren Marcus Danielsson nickskarvade ett långt inkast från Simon Helg - Mjällbybacken Robin Cederberg misslyckades med att rensa bort bollen och styrde in bollen i eget mål.

Simon Helg avgjorde matchen i den 64:e minuten då han helt frispelad satte 3-1-målet utom räckhåll för Mattias Asper.

Radiosporten
radiosporten@sr.se