FOTO Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Tennis

Larsson utslagen i Båstad - två gånger om

Det blev ingen final i Swedish open i Båstad för Johanna Larsson. Varken i singel eller dubbel, två semifinalförluster blev dagens facit.

Det hela började bra för Johanna Larsson i semifinalen i singen. Larsson  lyckades bryta fransyskans serve redan i det första gamet. Men Mathilde Johansson bröt tillbaka omedelbart och därefter följdes spelarna åt i protokollet. 

I mitten av det första setet tvingades Johanna Larsson tejpa sin axel, men kunde sedan fortsätta spela. Kanske sänkte det hennes prestationsnivå en aning för fransyskan Johansson kunde sedan ta hem första set med 6-4.

Andra set började inte vidare bra för svenskan. Hon hamnade snabbt i underläge 3-1, men bröt sedan tillbaka och kom ikapp till 3-3.

Johanna Larsson hade flera möjligheter att bryta fransyskans serve igen vid ställningen 4-4 i andra set. Fransyskan lyckades dock stå emot och av bara farten bröt hon Johannas serve i gamet efter och kunde vinna matchen med 6-4, 6-4.  

Den svenskfödda fransyskan Mathilde Jonsson var väldigt glad över att ta sig till final, men tycker att det var en tuff semifinal.

– Det var ganska svårt för det var mycket vind och hon spelade bra och springer på varje boll så det är svårt att sluta en poäng. Men jag spelade ganska bra.

Även i dubbeln blev det en semifinalförlust. Svenskduon Larsson och Arvidsson förlorade mot Hrdinova/Jugic-Salkic med 5-7, 6-1 (10-7).

– Varken jag eller Sofia kommer upp i den nivån som behövs idag. Jag var helt enkelt för negativ och kom inte upp på tårna säger Larsson.

Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista