Tennis-Swedish open

"Pratats om att spela dam och herr samtidigt"

5:52 min

Radiosportens Kenneth Range och Lennart Törnblad som har varit på 40 Båstadturnering och jobbar på svenska tennismagasinet sammanfattar Swedish Open.

Frågan om damturneringen och frågan om att överleva eller inte. Turneringen har haft ett elände med regn och svikande publiksiffror.

– Man är väldigt beroende på att svenskor går långt i turneringen, sedan hade man inget riktigt affischnamn i år. Visserligen hade man Sara Errani men hon var skadad och kunde inte spela. Det är lite kärvt, startfältet i år är lite av ett mellanår säger Lennar Törnblad.

Damturneringens vara eller icke vara är en fråga för diskussion.

– Ja, det har diskuterats om att man skulle läga dam och herrturneringen på samma vecka. Det skulle kunna vara ett sätt att lösa det. En intressant tanke och kanske en lösning på sikt för att behålla statusen på hela evenemanget, för som det är nu drar inte damvecka lika mycket publik säger Törnblad och fortsätter.

- Som det var i år att damturneringen låg veckan efter herrarnas var inte så jättelyckat. Nu var det lite så att luften gick ur Båstad efter herrturneringen.

Kenneth Range / Båstad