Jagar poäng efter tumultartad helg

Gais kommer till dagens allsvenska möte med Malmö FF med en tumultartad helg bakom sig.

Gais - Malmö FF
Matchstart: 19.00
Referent: Jonas Enarson

Gais tränare Alexander Axén lämnade under söndagen sitt jobb och laget kommer i dagens match att ledas av assisterande tränaren Kjell Pettersson.

I fredags kväll kom dessutom nyheten att mittfältaren Mervan Celik lämnar klubben för spel i Pescara i italienska Serie A.

Men nu måste Gais, som är nästjumbo i allsvenskan lägga helgen bakom sig och jaga poäng mot topplaget Malmö FF.

När lagen möttes för en veckan sedan i Malmö vann MFF med 2-0. Och skåningarna lär vara sugna på en repris då en seger är viktig för att haka på Elfsborg, som tog tre poäng mot Kalmar i går, i serietoppen.

Gais kan dock luta sig mot två fina prestationer hemma mot Malmö de två senaste säsongerna. Senast lagen möttes på Ullevi vann Gais med 2-0.

Samtidigt kan man konstatera att Malmö FF gått mållöst från sina två senaste bortamatcher.

  • Gais har spelat tio raka matcher utan att det blivit seger. Det allt mer akuta tabelläget gör att laget nu är i stort behov av tre poäng.
  • Offensivt har Gais inte imponerat den senaste tiden. Makrillarna har inte gjort ett ändå mål på sina fyra senaste matcher.
  • Malmö FF har inte lyckats vinna på sina fem senaste bortamatcher. De har dessutom släppt in 17 mål på sina sju matcher borta från Malmö den här säsongen.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se