Inför OS

OS-porträttet: Henri Hurskainen

16 min

Henri Hurskainen är visserligen 25 år men i sin sport är han fortfarande lovande och till en del med i London för att se och lära. Hans långsiktiga mål är OS i Rio om fyra år.

För ett halvår sedan var smålänningen från Emmaboda knappast en OS-kandidat. Men den sensationella silverplatsen i EM i Karlskrona öppnade OS-dörren.

– Jag hoppas kunna en lika bra om inte lite bättre turnering den här gången också. Men ett EM går inte att jämföra med ett oss. Av de 50 bästa på världsrankingen är väl ca 35 asiater, säger Henri Hurskainen till Radiosporten.

Inte den allra största talangen men träningsvillig, målmedveten och enligt egen utsago tjurskallig fighter som har lätt för att lära sig.

Nu vill han själv veta hur långt det ska räcka. Målet i London är i första hand att ta sig vidare från poolspelet och ta med sig erfarenheterna från ett OS.

Efter OS väntar seriespel i Danmark vilket betyder att han lämnar Malmö BMK SM-finallag som han dessutom tränat de senaste säsongerna.

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista