1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Bilder: Scanpix. Montage: Sveriges Radio
5 av 5
Foto: Mariana Lopez/AP photo

Här är Radiosportens OS-webb

Direktrapporteringar från morgon till kväll, initierade experter och bloggar som tar er bakom kulisserna. Följ OS genom Radiosportens webb och mobilsajter.

  • Direktrapportering

OS invigs den 27 juli och avslutas 12 augusti. Tävlingsdagarna inleds runt 09.30 och fortsätter fram till midnatt. Under denna tid ska 10 500 aktiva från 200 nationer göra upp i 302 grenar inom 26 sporter. Radiosportens webb kommer vara med hela tiden.

Radiosportens direktrapportering kommer att hålla dig i handen genom hela denna OS-djungel. Vi går igenom vad som varit det största, vad som händer härnäst samtidigt som vi länkar till de nyheterna. Du kommer här även ha möjlighet att ställa frågor och lufta dina egna åsikter.  

  • Bloggar

Hur luktar ett sommar-OS? Vad smakar egentligen London? Hur ser det ut bakom fasaderna i detta olympiska spel? Och hur känns det att rapportera, och idrotta i, konstant hällregn?

Radiosportens reportrar och experter kommer att blogga om sina respektive idrotter, men också bjuda på det där som vi andra inte kommer åt hemifrån.

  • Experterna

Vad sägs om en trefaldig OS-silvermedaljör tillika världens bästa handbollsspelare, en OS-bronsmedaljör samt en tidigare back i Brommapojkarna?

Dessa är bara några av de som kommer att belysa, förtydliga och tycka här på sajten under de fjorton dagarna.

  • Referaten

Inte ens den mest fanatiska radiofantasten kommer kunna höra allt. Eller? Oavsett så kommer du att kunna höra alla ljud i efterhand och direkt på Radiosportens webb.

  • OS-podden

Ett annat sätt att konsumera OM med Radiosporten är genom den purfärska OS-podden. Där kommer ni hitta alla inslag, referat, intervjuer, analyser och reportage som handlar om OS. Hittas på webben eller via applikationen Sveriges Radio Play.

  • Videoklipp

Vi kommer också att bjuda på videoklipp från dagens höjdpunkter. SVT:s bilder och Radiosportens kommentatorer kommer att se till att på bästa sätt snabbt kan uppdatera dig om vad som hänt under dagen.

Dessutom kommer du att kunna se hur det egentligen går till när Radiosportens referenter följer idrotterna. Hur ser Lasse Granqvist ut när han går upp i falsett? Och hur snabbt rör sig egentligen munnen på Christian Olsson?

  • Chatta

Ställ dina frågor till våra experter, referenter och reportrar. Vi kommer följa upp det hetaste genom regelbundna chattar där det ges möjlighet att ställa frågor och diskutera.

  • Största satsningen

Radiosporten är på plats med 26 medarbetare vars intervjuer, referat och tankar ska ut på webben. Här kan ni lära känna

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista