Orientering

Dansk succé på O-ringens andra etapp

Solen sken och stranden fylldes av badgäster - och orienterare. Tisdagsetappen av O-ringen strax norr om Halmstad bjöd på en härlig röra av kontroller, sanddyner och bommar.

I totalsammandraget blev Stora Tunas superjunior passerad av ryskan Tatjana Ryabkina med tre sekunder.

Danskan Maja Alm sprang så sanden sprutade runt fötterna och vann etappen, som mätte dryga sex kilometer för damerna, med 50 sekunder före Ryabkina.

Alm ligger nu trea totalt, strax före Helena Jansson som snurrade till det för sig i början av loppet.

I herrklassen blev det dött lopp mellan de båda skogsgiganterna Thierry Gueorgiou, Frankrike, och Olav Lundanes, Norge. Båda fick tiden 35.44 på den 7,3 kilometer långa banan med 21 kontroller att söka rätt på.

Johan Runesson sprang bäst av svenskarna och blev fyra på etappen. Han behåller därmed sin tredjeplats i sammandraget men lider av gräsallergi och är tveksam inför fortsättningen.

En liknande brasklapp från Thierry Gueorgiou gör att duellen om totalsegern mot Olav Lundanes riskerar att komma av sig.

Lundanes leder med fem sekunder totalt men fransmannen är osäker på om han kan starta i stadssprinten. Stressfrakturen från i maj spökar fortfarande.

TT
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista